Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 3,000 TL Starting Bid: 3,000 TL Estimated: 4000-6000 TL Losing Winning

Abdullah Frères-Abdullah Biraderler 1820-1902

Yıldız Sarayı albümünden 3 adet fotoğraf. 20x25 cm. 1889 yılında Osmanlı Sultanı II. ABDULHAMİD HAN’ı ziyarete gelen Alman İmparatoru Kaizer Wilhelm için Yıldız Saray'ında yapılan karşılama törenine ait belgesel niteliğinde orijinal Fréres fotoğrafları.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Abdullah Frères-Abdullah Biraderler 1820-1902 -Yıldız Sarayı albümünden 3 adet fotoğraf. 20x25 cm. 1889 yılında Osmanlı Sultanı II. ABDULHAMİD HAN’ı ziyarete gelen Alman İmparatoru Kaizer Wilhelm için Yıldız Saray'ında yapılan karşılama törenine ait belgesel niteliğinde orijinal Fréres fotoğrafları.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Abdullah Frères-Abdullah Biraderler 1820-1902 -Yıldız Sarayı albümünden 3 adet fotoğraf. 20x25 cm. 1889 yılında Osmanlı Sultanı II. ABDULHAMİD HAN’ı ziyarete gelen Alman İmparatoru Kaizer Wilhelm için Yıldız Saray'ında yapılan karşılama törenine ait belgesel niteliğinde orijinal Fréres fotoğrafları.

    TLSold
  • Malik AKSEL-Cumhuriyet Döneminin önemli ressamlarından, usta Malik Aksel’e ait 3 adet Eskiz Kağıt üzeri Karakalem, Osmanlıca imzalı,  Figürlü Kompozisyon ''Hasta Adam ve Çocuk'' 36x26 cm, Peyzaj  32x25cm, Topkapı Sarayı Kapısı 30x21cm

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Malik AKSEL-Cumhuriyet Döneminin önemli ressamlarından, usta Malik Aksel’e ait 3 adet Eskiz Kağıt üzeri Karakalem, Osmanlıca imzalı, Figürlü Kompozisyon ''Hasta Adam ve Çocuk'' 36x26 cm, Peyzaj 32x25cm, Topkapı Sarayı Kapısı 30x21cm

    TLSold
  •  II. Abdülhamid Han Açılış Töreni-Saray Fotoğrafçıları tarafından çekilmiş ve üzerinde Osmanlıca not bulunan Merasim Fotoğrafı.28.5x22.5 cm. II. ABDÜLHAMİD ‘in tahtta 25. sene-i devriyesi gününde İstanbul'da Çeşme ve Gazhane açılış merasimi için kurban kesimi ve II Abdülhamid'i karşılama törenine ait fotoğraf.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    II. Abdülhamid Han Açılış Töreni-Saray Fotoğrafçıları tarafından çekilmiş ve üzerinde Osmanlıca not bulunan Merasim Fotoğrafı.28.5x22.5 cm. II. ABDÜLHAMİD ‘in tahtta 25. sene-i devriyesi gününde İstanbul'da Çeşme ve Gazhane açılış merasimi için kurban kesimi ve II Abdülhamid'i karşılama törenine ait fotoğraf.

    TLSold
  • Saim DURSUN-"Kaya" spatül tekniği ile yapılmış, 2003 tarihli, Tuval üzeri Yağlıboya, 33x50 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Saim DURSUN-"Kaya" spatül tekniği ile yapılmış, 2003 tarihli, Tuval üzeri Yağlıboya, 33x50 cm.

    TLSold
  • Hüseyin YÜCE-Hayallerini, doğayı, gökkuşağının tüm renklerini paletine ve oradan tuvaline yansıtan Naif Ressam Yüce’nin  Kütahya’dan "Şadırvan" imzalı Tuval üzeri Yağlıboyası.55x40 cm. Bu eser, Hüseyin Yüce’nin  25 Şubat 2005 tarihinde Ankara Dam Sanat Galerisindeki sergisinden satın alınmıştır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Hüseyin YÜCE-Hayallerini, doğayı, gökkuşağının tüm renklerini paletine ve oradan tuvaline yansıtan Naif Ressam Yüce’nin Kütahya’dan "Şadırvan" imzalı Tuval üzeri Yağlıboyası.55x40 cm. Bu eser, Hüseyin Yüce’nin 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara Dam Sanat Galerisindeki sergisinden satın alınmıştır.

    TLSold
  • Hüseyin YÜCE-Hayallerini, doğayı, gökkuşağının tüm renklerini paletine ve oradan tuvaline yansıtan Naif Ressam Yüce’nin, Kütahya’dan Peyzaj, imzalı, Tuval üzeri Yağlıboya tablosu, 60x40 cm. Bu eser, Hüseyin Yüce’nin  25 Şubat 2005 tarihindeki Ankara Dam Sanat Galerisi sergisinde satın alınmıştır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Hüseyin YÜCE-Hayallerini, doğayı, gökkuşağının tüm renklerini paletine ve oradan tuvaline yansıtan Naif Ressam Yüce’nin, Kütahya’dan Peyzaj, imzalı, Tuval üzeri Yağlıboya tablosu, 60x40 cm. Bu eser, Hüseyin Yüce’nin 25 Şubat 2005 tarihindeki Ankara Dam Sanat Galerisi sergisinde satın alınmıştır.

    TLSold
  • Burhan UYGUR-Figürlü Kompozisyon, İmzalı 1980 tarihli, Karton üzerine Yağlıboya, 16x20 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Burhan UYGUR-Figürlü Kompozisyon, İmzalı 1980 tarihli, Karton üzerine Yağlıboya, 16x20 cm.

    TLSold
  • KUZNETSOV  Porselen  -Kuznetsov Çift İbrik 1891 tarihli. 19 Yüzyıl Fevkalade kondisyona sahip, Osmanlı pazarı için üretilen el boyama, her ikisi de kırmızı damgalı Moskova üretimi, Rusça ve Osmanlıca yazılı yeşil ve krem sır altı bordürlü floral desenli koleksiyonluk eserdir,yüksekliği :24 cm  gövde çapı:10 cm kaide çapı:7cm. 
Örnekleri Dünyanın önde gelen Porselen Müzelerinde yer almaktadır.İbrik ve kapağı, yuvarlak biçimli, ilmek kulplu, beyaz zemin üzerine altın anahatlı stilize çiçeklerle pembe ve kırmızı  boyanmış ve üst kısmında altın  yaldızlı noktalarla çevrelenmiş, dönüşümlü küçük stilize pembe yapraklara sahip, porselen. gövde, altın yaldızlı çizgiler içinde pembe çizgilerle çevrelenmiştir. Ağız kısmı ve kulp altın yaldızlıdır. Örnek satışları Sothebys müzayede evinde mevcuttur.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    KUZNETSOV Porselen -Kuznetsov Çift İbrik 1891 tarihli. 19 Yüzyıl Fevkalade kondisyona sahip, Osmanlı pazarı için üretilen el boyama, her ikisi de kırmızı damgalı Moskova üretimi, Rusça ve Osmanlıca yazılı yeşil ve krem sır altı bordürlü floral desenli koleksiyonluk eserdir,yüksekliği :24 cm gövde çapı:10 cm kaide çapı:7cm. Örnekleri Dünyanın önde gelen Porselen Müzelerinde yer almaktadır.İbrik ve kapağı, yuvarlak biçimli, ilmek kulplu, beyaz zemin üzerine altın anahatlı stilize çiçeklerle pembe ve kırmızı boyanmış ve üst kısmında altın yaldızlı noktalarla çevrelenmiş, dönüşümlü küçük stilize pembe yapraklara sahip, porselen. gövde, altın yaldızlı çizgiler içinde pembe çizgilerle çevrelenmiştir. Ağız kısmı ve kulp altın yaldızlıdır. Örnek satışları Sothebys müzayede evinde mevcuttur.

    TLSold
  • Münif Fehim ÖZERMAN-Osmanlıda yeniçeri isyanlarının sonuçlarını betimleyen Üstat Ressamın “Yeniçeri Ağasından bağışlanma dileyen Padişah” konulu kompozisyonu. Karton üzerine guaj, pastel ve karakalem, 35x28 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Münif Fehim ÖZERMAN-Osmanlıda yeniçeri isyanlarının sonuçlarını betimleyen Üstat Ressamın “Yeniçeri Ağasından bağışlanma dileyen Padişah” konulu kompozisyonu. Karton üzerine guaj, pastel ve karakalem, 35x28 cm.

    TLSold
  • Mustafa Esad DÜZGÜNMAN-Ebru sanatında son devrin piri sayılan merhum Mustafa Esad Düzgünman’a ait  ebru çalışması. 32x45 cm. Tek dal üzerinden yapraklarla birlikte 7 çeşit çiçek ve alt sağ ve sol kısımda hatip ebruları ile zenginleştirilmiş,  Düzgünman eseri.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Mustafa Esad DÜZGÜNMAN-Ebru sanatında son devrin piri sayılan merhum Mustafa Esad Düzgünman’a ait ebru çalışması. 32x45 cm. Tek dal üzerinden yapraklarla birlikte 7 çeşit çiçek ve alt sağ ve sol kısımda hatip ebruları ile zenginleştirilmiş, Düzgünman eseri.

    TLSold
  • Zeki Faik İZER-D Grubu kurucularından, sanatta özgünlük ve özgürlükçü anlayışının temsilcisi Zeki Faik, soyut renk lekelerinin gizemli, görsel algılarına ağırlık vermiş, lekeci nitelikli resimler üretmiştir. Hocanın renkler, çizgiler ve noktaların çocuksu bir keyifle beyaz fon üzerinde uçuştuklarını gördüğümüz, vefatından 2 yıl öncesine ait, 1986 tarihli, ithaflı imzalı, kağıt üzerine guaj, pastel ve ispirtolu kalem çalışması,29x63 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Zeki Faik İZER-D Grubu kurucularından, sanatta özgünlük ve özgürlükçü anlayışının temsilcisi Zeki Faik, soyut renk lekelerinin gizemli, görsel algılarına ağırlık vermiş, lekeci nitelikli resimler üretmiştir. Hocanın renkler, çizgiler ve noktaların çocuksu bir keyifle beyaz fon üzerinde uçuştuklarını gördüğümüz, vefatından 2 yıl öncesine ait, 1986 tarihli, ithaflı imzalı, kağıt üzerine guaj, pastel ve ispirtolu kalem çalışması,29x63 cm.

    TLSold
  • TBMM 1'inci MECLİS ALBÜMÜ 23 Nisan1920-Bir Tarihçe ile Meclis Azay-ı Kiramının Tasvirlerini Muhtevi Albüm. Afyonkarahisar Mebusu Hamza Osman Bey’e ait nüsha. TBMM 1’inci Meclisin 23 Nisan 1920 tarihinde kuruluşuna istinaden Milletvekillerine dağıtılan albüm, milletvekillerinin tanıtımı içerir, albümün farklılığı ise Hamza Osman’ın birçok milletvekili hakkında kendi görüş ve düşüncelerini fotoğrafların üzerine not almış olmasıdır. O günkü koşullarda oldukça enteresan görüşler içermektedir. 23x15 cm. Kırmızı orijinal cildinde, 21+117 (numarasız) sayfa, cilt kapağında gümüş ay yıldız, Büyük Millet Meclisi 1336 yazılıdır. Ankara Yenigün Matbaası, Himaye-i Etfal Cemiyeti.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    TBMM 1'inci MECLİS ALBÜMÜ 23 Nisan1920-Bir Tarihçe ile Meclis Azay-ı Kiramının Tasvirlerini Muhtevi Albüm. Afyonkarahisar Mebusu Hamza Osman Bey’e ait nüsha. TBMM 1’inci Meclisin 23 Nisan 1920 tarihinde kuruluşuna istinaden Milletvekillerine dağıtılan albüm, milletvekillerinin tanıtımı içerir, albümün farklılığı ise Hamza Osman’ın birçok milletvekili hakkında kendi görüş ve düşüncelerini fotoğrafların üzerine not almış olmasıdır. O günkü koşullarda oldukça enteresan görüşler içermektedir. 23x15 cm. Kırmızı orijinal cildinde, 21+117 (numarasız) sayfa, cilt kapağında gümüş ay yıldız, Büyük Millet Meclisi 1336 yazılıdır. Ankara Yenigün Matbaası, Himaye-i Etfal Cemiyeti.

    TLSold
  • Selim Pertev BOYAR-Deniz Peyzajı ‘’ Kayalıklar’’, 1951 tarihli imzalı, fırtınalı denizde kıyıya vuran dalgaları konu alan çalışma duralite marufle edilmiş Tuval üzeri Yağlıboya, 48x40 cm. Kadıköylü Selim Pertev Boyar, peyzaj ve natürmort eserler üzerinde yoğunlaşan resimleri ile asker ressamların sanat anlayışı kuşağında klasik izlenimci çizginin önemli ressamıdır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Selim Pertev BOYAR-Deniz Peyzajı ‘’ Kayalıklar’’, 1951 tarihli imzalı, fırtınalı denizde kıyıya vuran dalgaları konu alan çalışma duralite marufle edilmiş Tuval üzeri Yağlıboya, 48x40 cm. Kadıköylü Selim Pertev Boyar, peyzaj ve natürmort eserler üzerinde yoğunlaşan resimleri ile asker ressamların sanat anlayışı kuşağında klasik izlenimci çizginin önemli ressamıdır.

    TLSold
  • Cihat BURAK- ‘’Cardon ve Hafız ’’  Burak 80 olarak imzalı, Kağıt üzeri Pastel, 19x23 cm. Gençlik yıllarını ahşap bir konakta geçiren Burak, cardona ilk kez burada   rastlamıştır.  Cardon, ilerleyen zamanla önce konağı, sonrasında da evi ele geçiren bir metafora dönüşmüştür. Burak için ‘kedi’ diğer hayvanlardan farklıdır. İnsanla kurduğu ilişki ondaki bağımsızlık yanını gösterir. Sanatçının öykülerinde ve resimlerinde en sık karşımıza çıkan hayvan kedidir. Cemal Süreya’ya göre Cihat Burak her şeyin kedisini yapabilir. Kedileri tek başlarına, diğer hayvanlarla ve insanlarla resmeder.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Cihat BURAK- ‘’Cardon ve Hafız ’’ Burak 80 olarak imzalı, Kağıt üzeri Pastel, 19x23 cm. Gençlik yıllarını ahşap bir konakta geçiren Burak, cardona ilk kez burada rastlamıştır. Cardon, ilerleyen zamanla önce konağı, sonrasında da evi ele geçiren bir metafora dönüşmüştür. Burak için ‘kedi’ diğer hayvanlardan farklıdır. İnsanla kurduğu ilişki ondaki bağımsızlık yanını gösterir. Sanatçının öykülerinde ve resimlerinde en sık karşımıza çıkan hayvan kedidir. Cemal Süreya’ya göre Cihat Burak her şeyin kedisini yapabilir. Kedileri tek başlarına, diğer hayvanlarla ve insanlarla resmeder.

    TLSold
  • Cihat BURAK-Cardonu öldüren ‘’ Tonton’ Burak imzalı Kâğıt üzeri Pastel, 18.5x12 cm.Evin kedisi Tonton Cardon’u öldürür, ancak birkaç gün sonra o da ölür. Burak, zaman ve mekânın kediler ve cardonlar arasında paylaşıldığını düşünür. Herhangi birinin bu gizli anlaşmaya uymaması acı sonuçlara yol açar. Odalar, saçaklar, sofalar ve bahçe kedilere aitken; lağımlar, en alt kat, tavan arası ve mutfak cardonlarındır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Cihat BURAK-Cardonu öldüren ‘’ Tonton’ Burak imzalı Kâğıt üzeri Pastel, 18.5x12 cm.Evin kedisi Tonton Cardon’u öldürür, ancak birkaç gün sonra o da ölür. Burak, zaman ve mekânın kediler ve cardonlar arasında paylaşıldığını düşünür. Herhangi birinin bu gizli anlaşmaya uymaması acı sonuçlara yol açar. Odalar, saçaklar, sofalar ve bahçe kedilere aitken; lağımlar, en alt kat, tavan arası ve mutfak cardonlarındır.

    TLSold
  • LIMOGE Fincan Takım-Eşya-yı Nefise-i Saire Mağazasından bir çift kusursuz fincan takımı,Hippolyte  François Décugis 1850 tarihli,tabak çapı:11cm/fincan ağzı çapı:6,5 cm/yük.5 cm Limoge tarafından Hippolyte François Décugis Constantinople mağazası için özel üretilmiş bir çift gümüş kaplamalı porselen fincan takımı, Fincanların ve tabaklarının üzerine gümüşten Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Sultanahmet Dikilitaş figürleri işlenmiş porselen sanat eseridir. Sır altı tekniğiyle porselen ürünün altına basılmış kırmızı  T &V Limoges France insiyalinin yanısıra,kırmızı ile H Décugis Constantinople inisiyallerinin bir arada kullanıldığı bir örnek. H. Decugis’in ithal ettiği Gümüş ya da Porselen ürünlerin çoğunda, üretici firmanın damgası ya da insiyalinin yanısıra, Hte. Décugis Constantinople damgası ya da inisiyali yer almaktadır.Bu arada dikkat çekici bir detay olarak,
Üretici firmanın damgasının yanısıra H. Décugis Constantinople insiyalinin de yer alıyor olması, H. Décugis Mağazasının ithal ettiği ürünlerde üretici firmadan bunu talep edebilecek kadar söz sahibi ve önemli olduğunun işaretidir. Zaten 1850’lerden sonra Christofle’ ın Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisindeki kalıcı misyonunu Décugis ailesine ait iki mağaza oluşturuyordu.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    LIMOGE Fincan Takım-Eşya-yı Nefise-i Saire Mağazasından bir çift kusursuz fincan takımı,Hippolyte François Décugis 1850 tarihli,tabak çapı:11cm/fincan ağzı çapı:6,5 cm/yük.5 cm Limoge tarafından Hippolyte François Décugis Constantinople mağazası için özel üretilmiş bir çift gümüş kaplamalı porselen fincan takımı, Fincanların ve tabaklarının üzerine gümüşten Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Sultanahmet Dikilitaş figürleri işlenmiş porselen sanat eseridir. Sır altı tekniğiyle porselen ürünün altına basılmış kırmızı T &V Limoges France insiyalinin yanısıra,kırmızı ile H Décugis Constantinople inisiyallerinin bir arada kullanıldığı bir örnek. H. Decugis’in ithal ettiği Gümüş ya da Porselen ürünlerin çoğunda, üretici firmanın damgası ya da insiyalinin yanısıra, Hte. Décugis Constantinople damgası ya da inisiyali yer almaktadır.Bu arada dikkat çekici bir detay olarak, Üretici firmanın damgasının yanısıra H. Décugis Constantinople insiyalinin de yer alıyor olması, H. Décugis Mağazasının ithal ettiği ürünlerde üretici firmadan bunu talep edebilecek kadar söz sahibi ve önemli olduğunun işaretidir. Zaten 1850’lerden sonra Christofle’ ın Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisindeki kalıcı misyonunu Décugis ailesine ait iki mağaza oluşturuyordu.

    TLSold
  • CHRISTOFLE LOKUMLUK 19.yüzyıl -Eşya-yı Nefise-i Saire Mağazasından.H. Décugis Mağazasının CHRISTOFLE’ dan ithal ettiği ürünlerden olan Christofle Kaideli ve damgalı oldukça zarif işlemeli tutamaklı ve ayaklı gümüşten mamul, opalin lokumluk yük.30 cm.çap 27 cm.  Ortada birbirine yakın ayna tabir edilen fuşya ve  beyaz çiçekler ve onlardan uzayan altın yaldızlı dallar uçlarında goncalarla  süslenmiş  merkezi ise dalgalı yukarıya doğru birbirine paralel hareketli opalin lokumluk.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    CHRISTOFLE LOKUMLUK 19.yüzyıl -Eşya-yı Nefise-i Saire Mağazasından.H. Décugis Mağazasının CHRISTOFLE’ dan ithal ettiği ürünlerden olan Christofle Kaideli ve damgalı oldukça zarif işlemeli tutamaklı ve ayaklı gümüşten mamul, opalin lokumluk yük.30 cm.çap 27 cm. Ortada birbirine yakın ayna tabir edilen fuşya ve beyaz çiçekler ve onlardan uzayan altın yaldızlı dallar uçlarında goncalarla süslenmiş merkezi ise dalgalı yukarıya doğru birbirine paralel hareketli opalin lokumluk.

    TLSold
  • Hoca ALİ RIZA-3 adet Taş Baskı Resim imzalı, arkası Osmanlıca kırmızı renkli imza ve yazılı. Deniz üzerindeki yelkenli/ Tarihi Çeşme/ Ahşap Ev. Türk resim sanatının batılı anlamda yeni yeni gelişmeye başladığında sanatsal anlamda baskı resim tekniğinin ilk uygulayıcıları arasında önemli bir yeri olan Hoca Ali Rıza’nın, taş baskı eserleri hem sanatın gelişimine, hem de döneminde sanat eğitimine verdiği önemi göstermektedir. Harbiye’deki resim hocalığına 1910’a kadar devam eden, aynı zamanda Harbiye Matbaası baş ressamlığı görevini de yürüten Hoca Ali Rıza, bu görevi sırasında sanat eğitimi için otuzar modeli içine alan üç albümü bastırarak, talebelerine ders aracı olarak dağıtmıştır

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Hoca ALİ RIZA-3 adet Taş Baskı Resim imzalı, arkası Osmanlıca kırmızı renkli imza ve yazılı. Deniz üzerindeki yelkenli/ Tarihi Çeşme/ Ahşap Ev. Türk resim sanatının batılı anlamda yeni yeni gelişmeye başladığında sanatsal anlamda baskı resim tekniğinin ilk uygulayıcıları arasında önemli bir yeri olan Hoca Ali Rıza’nın, taş baskı eserleri hem sanatın gelişimine, hem de döneminde sanat eğitimine verdiği önemi göstermektedir. Harbiye’deki resim hocalığına 1910’a kadar devam eden, aynı zamanda Harbiye Matbaası baş ressamlığı görevini de yürüten Hoca Ali Rıza, bu görevi sırasında sanat eğitimi için otuzar modeli içine alan üç albümü bastırarak, talebelerine ders aracı olarak dağıtmıştır

    TLSold
  • Carl PIETZNER-“Hilal-i Ahmer” için yapılan "Sultan V. Mehmed Reşad" Portresi, 1915 tarihli, imzalı karton üzerine suluboya, 48x63 cm. Sultan V. Mehmed Reşâd’ın Hilâl-i Ahmer Cemiyeti’ne gelir getirmesi amacıyla Avusturya’da yayınlanmış olan “Tasvîr-i Hümâyûnu”nu, yani portresini taşımaktadır. Hilâl-i Ahmer Cemiyeti’nin ünlü yöneticisi Dr. Besim Ömer Paşa 13 Ekim 1915 günü dönemin Sadrazamı Mehmed Said Paşa’ya hitaben bir yazı kaleme almış, cemiyetin ciddi miktarda gelire ihtiyacı olduğunu belirterek, Sultan V. Mehmed Reşad’ ın portesinin Viyana’da bir Hilâl-i Ahmer kartpostalında basılmasını istemiştir. Bunun üzerine, Sultan V. Mehmed Reşad hemen Said Paşa kabinesinin reyine başvurmuş, kabine üyelerinin görüşünü ve onayını aldıktan sonra da 27 Ekim 1915 günü gerekli irade-i seniyyeyi vermiştir. Bir benzeri Dorotheum müzayede evinde satılmıştır.  https://www.dorotheum.com/en/l/463591/

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Carl PIETZNER-“Hilal-i Ahmer” için yapılan "Sultan V. Mehmed Reşad" Portresi, 1915 tarihli, imzalı karton üzerine suluboya, 48x63 cm. Sultan V. Mehmed Reşâd’ın Hilâl-i Ahmer Cemiyeti’ne gelir getirmesi amacıyla Avusturya’da yayınlanmış olan “Tasvîr-i Hümâyûnu”nu, yani portresini taşımaktadır. Hilâl-i Ahmer Cemiyeti’nin ünlü yöneticisi Dr. Besim Ömer Paşa 13 Ekim 1915 günü dönemin Sadrazamı Mehmed Said Paşa’ya hitaben bir yazı kaleme almış, cemiyetin ciddi miktarda gelire ihtiyacı olduğunu belirterek, Sultan V. Mehmed Reşad’ ın portesinin Viyana’da bir Hilâl-i Ahmer kartpostalında basılmasını istemiştir. Bunun üzerine, Sultan V. Mehmed Reşad hemen Said Paşa kabinesinin reyine başvurmuş, kabine üyelerinin görüşünü ve onayını aldıktan sonra da 27 Ekim 1915 günü gerekli irade-i seniyyeyi vermiştir. Bir benzeri Dorotheum müzayede evinde satılmıştır. https://www.dorotheum.com/en/l/463591/

    TLSold
  • Süleyman Saim TEKCAN-Minyatür Topkapı Sarayı Kompozisyon, 28x39 cm. Sanatçının, Çamlıca Sanat Evi atölyesinde ürettiği, elek baskı yöntemiyle sınırlı sayıda ürettiği kıymetli işlerinden.Serigrafi alanında kendi adıyla uluslararası literatüre giren “yaş üstüne yaş baskı” tekniğini geliştirmiştir. Bu sâyede, kompozisyon, desen, doku, çizgi, leke ve renk tonlarıyla üçüncü boyut etkisi yakalar. Serigrafide kullandığı, elek baskı yöntemi içinde geliştirdiği bir baskı tekniği olan bu özel tekniğini, Atlar serisindeki gravürlerinde de uygulamıştır. İlk denemelerinde çift makine kullanan sanatçı, yeni arayışlara girip denemeler yapar ve kendine özgü çok renkli tekniğini ortaya koyar.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Süleyman Saim TEKCAN-Minyatür Topkapı Sarayı Kompozisyon, 28x39 cm. Sanatçının, Çamlıca Sanat Evi atölyesinde ürettiği, elek baskı yöntemiyle sınırlı sayıda ürettiği kıymetli işlerinden.Serigrafi alanında kendi adıyla uluslararası literatüre giren “yaş üstüne yaş baskı” tekniğini geliştirmiştir. Bu sâyede, kompozisyon, desen, doku, çizgi, leke ve renk tonlarıyla üçüncü boyut etkisi yakalar. Serigrafide kullandığı, elek baskı yöntemi içinde geliştirdiği bir baskı tekniği olan bu özel tekniğini, Atlar serisindeki gravürlerinde de uygulamıştır. İlk denemelerinde çift makine kullanan sanatçı, yeni arayışlara girip denemeler yapar ve kendine özgü çok renkli tekniğini ortaya koyar.

    TLSold
  • Süleyman Saim TEKCAN-Minyatür Av Sahnesi Kompozisyon, 28x39 cm. Sanatçının, Çamlıca Sanat Evi atölyesinde ürettiği, elek baskı yöntemiyle sınırlı sayıda ürettiği kıymetli işlerinden.Serigrafi alanında kendi adıyla uluslararası literatüre giren “yaş üstüne yaş baskı” tekniğini geliştirmiştir. Bu sâyede, kompozisyon, desen, doku, çizgi, leke ve renk tonlarıyla üçüncü boyut etkisi yakalar. Serigrafide kullandığı, elek baskı yöntemi içinde geliştirdiği bir baskı tekniği olan bu özel tekniğini, Atlar serisindeki gravürlerinde de uygulamıştır. İlk denemelerinde çift makine kullanan sanatçı, yeni arayışlara girip denemeler yapar ve kendine özgü çok renkli tekniğini ortaya koyar.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Süleyman Saim TEKCAN-Minyatür Av Sahnesi Kompozisyon, 28x39 cm. Sanatçının, Çamlıca Sanat Evi atölyesinde ürettiği, elek baskı yöntemiyle sınırlı sayıda ürettiği kıymetli işlerinden.Serigrafi alanında kendi adıyla uluslararası literatüre giren “yaş üstüne yaş baskı” tekniğini geliştirmiştir. Bu sâyede, kompozisyon, desen, doku, çizgi, leke ve renk tonlarıyla üçüncü boyut etkisi yakalar. Serigrafide kullandığı, elek baskı yöntemi içinde geliştirdiği bir baskı tekniği olan bu özel tekniğini, Atlar serisindeki gravürlerinde de uygulamıştır. İlk denemelerinde çift makine kullanan sanatçı, yeni arayışlara girip denemeler yapar ve kendine özgü çok renkli tekniğini ortaya koyar.

    TLSold
  • Garabet YAZMACIYAN-Kuğulu Peyzaj “Kağıthane Deresi” Teneke üzeri Yağlıboya, 37x24 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Garabet YAZMACIYAN-Kuğulu Peyzaj “Kağıthane Deresi” Teneke üzeri Yağlıboya, 37x24 cm.

    TLSold
  • Garabet YAZMACIYAN-Kuğulu Peyzaj “Kağıthane Deresi” Teneke üzeri Yağlıboya, 37x24 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Garabet YAZMACIYAN-Kuğulu Peyzaj “Kağıthane Deresi” Teneke üzeri Yağlıboya, 37x24 cm.

    TLSold
  • Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort "Meyveler"  imzalı, Duralit üzeri Yağlıboya, 25x22 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve  açıklaması mevcut.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort "Meyveler" imzalı, Duralit üzeri Yağlıboya, 25x22 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve açıklaması mevcut.

    TLSold
  • Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort " Mavi Vazoda Güller"1986 tarihli ve imzalı. Duralit üzeri Yağlıboya, 30x22 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve  açıklaması mevcut.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort " Mavi Vazoda Güller"1986 tarihli ve imzalı. Duralit üzeri Yağlıboya, 30x22 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve açıklaması mevcut.

    TLSold
  • Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort "Pembe Güller" imzalı. Duralit üzeri Yağlıboya, 30x30 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve  açıklaması mevcut.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Nimet BERDAN (AKDENİZ)-Natürmort "Pembe Güller" imzalı. Duralit üzeri Yağlıboya, 30x30 cm. Tablonun arkasında orijinal sergi notu ve açıklaması mevcut.

    TLSold
  • Akordeon-Georges Z.Bouzoulas Galata Constantinople metal etiketli  mükemmel kondisyonda ve çalışır durumda dönemini yansıtan tüm  estetik özelliklere sahip Akordeon.35x35 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Akordeon-Georges Z.Bouzoulas Galata Constantinople metal etiketli mükemmel kondisyonda ve çalışır durumda dönemini yansıtan tüm estetik özelliklere sahip Akordeon.35x35 cm.

    TLSold
  • Ali Sami BOYAR-‘Köprülü Peyzaj’ imzalı, Tuval üzeri Yağlıboya, 25x40 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Ali Sami BOYAR-‘Köprülü Peyzaj’ imzalı, Tuval üzeri Yağlıboya, 25x40 cm.

    TLSold
  • Kadri AYTOLON-‘Eyüp Sultan Aşıklar Yolu’ imzalı,  Duralit üzeri Yağlıboya, 40x53 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Kadri AYTOLON-‘Eyüp Sultan Aşıklar Yolu’ imzalı, Duralit üzeri Yağlıboya, 40x53 cm.

    TLSold
  • Kemal ZEREN-"Adalardan Orman Yolu" Peyzaj Karton üzeri Yağlıboya,35x25 cm. Tablonun arkasında torunu Aydanur Zeren Hanımın notu bulunmaktadır.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Kemal ZEREN-"Adalardan Orman Yolu" Peyzaj Karton üzeri Yağlıboya,35x25 cm. Tablonun arkasında torunu Aydanur Zeren Hanımın notu bulunmaktadır.

    TLSold
  • Kemal ZEREN-"Revan Köşkü" Topkapı Sarayı. Kâğıt üzeri Karakalem, 32x22 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Kemal ZEREN-"Revan Köşkü" Topkapı Sarayı. Kâğıt üzeri Karakalem, 32x22 cm.

    TLSold
  • Kemal ZEREN-"Saray Avlusu" Topkapı Sarayı. Kâğıt üzeri Karakalem, 32x22 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Kemal ZEREN-"Saray Avlusu" Topkapı Sarayı. Kâğıt üzeri Karakalem, 32x22 cm.

    TLSold
  • Kemal ZEREN-"Şile Karacaköy" 3 Nisan 1976 tarihli. Kâğıt üzeri Karakalem, 33x23 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Kemal ZEREN-"Şile Karacaköy" 3 Nisan 1976 tarihli. Kâğıt üzeri Karakalem, 33x23 cm.

    TLSold
  • Hüseyin SARTAŞ-‘Çay Bahçeleri’ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 50x70 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Hüseyin SARTAŞ-‘Çay Bahçeleri’ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 50x70 cm.

    TLSold
  • Hüseyin SARTAŞ- ‘Sonbahar’ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 40x50 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Hüseyin SARTAŞ- ‘Sonbahar’ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 40x50 cm.

    TLSold
  • Hüseyin SARTAŞ-‘Çay Bahçeleri ‘ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 40x30 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Hüseyin SARTAŞ-‘Çay Bahçeleri ‘ 2004 tarihli ve imzalı. Tuval üzeri Yağlıboya, 40x30 cm.

    TLSold
  • Nejad Melih DEVRİM -Çift taraflı ‘Sınıf içi figürlü interior ‘  imzalı. Kağıt üzeri Karakalem-Pastel, 26x18.5 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Nejad Melih DEVRİM -Çift taraflı ‘Sınıf içi figürlü interior ‘ imzalı. Kağıt üzeri Karakalem-Pastel, 26x18.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TEKKE İŞİ HAT LEVHA-19.yüzyıl Osmanlı Tekke işi Camaltı, 40x49 cm.  Celi sülüs yazı ile Müsenna formunda Allah Teâlâ lafzı, beyaz zemin üzerine resmedilmiş, İbriklerin üzerinde levhanın ortasında ay yıldız mevcut, sağdan ve soldan çiçek dalları içine almış kompozisyon.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI TEKKE İŞİ HAT LEVHA-19.yüzyıl Osmanlı Tekke işi Camaltı, 40x49 cm. Celi sülüs yazı ile Müsenna formunda Allah Teâlâ lafzı, beyaz zemin üzerine resmedilmiş, İbriklerin üzerinde levhanın ortasında ay yıldız mevcut, sağdan ve soldan çiçek dalları içine almış kompozisyon.

    TLSold
  • OSMANLI CAMALTI HAT LEVHA -‘Yâ Sübhanallah’  1900 yılı Muharrem ayı tarihli, 52x52 cm. Altın yaldız ile muhteşem işlenmiş Tuğra ve her bir köşesinde çiçek desenli camaltı levha. Sağ alt köşe de üst üste gelmiş 2 çatlak bulunmakta.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI CAMALTI HAT LEVHA -‘Yâ Sübhanallah’ 1900 yılı Muharrem ayı tarihli, 52x52 cm. Altın yaldız ile muhteşem işlenmiş Tuğra ve her bir köşesinde çiçek desenli camaltı levha. Sağ alt köşe de üst üste gelmiş 2 çatlak bulunmakta.

    TLSold
  • CAMALTI HAT LEVHA -‘Besmele-i Şerif’ Siyah renk zemin üzerine yaldızla işlenmiş Piştov formunda Besmele, 40x47 cm. İçerik ve formu nadir olup,  sağ üst ve sol alt köşelerinde süsleme mevcut eser, geometrik çerçeve içerisine alınmış.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    CAMALTI HAT LEVHA -‘Besmele-i Şerif’ Siyah renk zemin üzerine yaldızla işlenmiş Piştov formunda Besmele, 40x47 cm. İçerik ve formu nadir olup, sağ üst ve sol alt köşelerinde süsleme mevcut eser, geometrik çerçeve içerisine alınmış.

    TLSold
  • Madalya ve Beratı -Enver Paşa Pençe Mühürlü Berat ve Madalya, 67x67 cm. 02 Ocak 1918 tarihli Enver Paşa tarafından Şile Grubu Kumandanı Binbaşı Ali Efendiye verilmiş Madalya ve Berat, çerçeve içerisinde.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Madalya ve Beratı -Enver Paşa Pençe Mühürlü Berat ve Madalya, 67x67 cm. 02 Ocak 1918 tarihli Enver Paşa tarafından Şile Grubu Kumandanı Binbaşı Ali Efendiye verilmiş Madalya ve Berat, çerçeve içerisinde.

    TLSold
  • İstanbul'un Kurtuluşu AFİŞ-06 Ekim 1923 İstanbul’un düşmandan kurtuluşunu anlatan Renkli Taş Baskı AFİŞ, 40x56 cm. Şükrü Naili Paşa ve askerlerinin İstanbullular tarafından karşılanışı resmedilmiş, Osmanlıca açıklamalı dönem afişi.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    İstanbul'un Kurtuluşu AFİŞ-06 Ekim 1923 İstanbul’un düşmandan kurtuluşunu anlatan Renkli Taş Baskı AFİŞ, 40x56 cm. Şükrü Naili Paşa ve askerlerinin İstanbullular tarafından karşılanışı resmedilmiş, Osmanlıca açıklamalı dönem afişi.

    TLSold
  • Kurtuluş Savaşı AFİŞ-Kurtuluş Savaşında, Türk Kadının İstiklal Mücadelesine verdiği desteği anlatan renkli Taş Baskı Afiş, 39x40 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Kurtuluş Savaşı AFİŞ-Kurtuluş Savaşında, Türk Kadının İstiklal Mücadelesine verdiği desteği anlatan renkli Taş Baskı Afiş, 39x40 cm.

    TLSold
  • Cevat DERELİ-‘Mevleliler’ figürlü interior, imzalı Tuval üzeri Yağlıboya, 13x17 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Cevat DERELİ-‘Mevleliler’ figürlü interior, imzalı Tuval üzeri Yağlıboya, 13x17 cm.

    TLSold
  • İbrahim SAFİ-"Vazoda Çiçekler" Natürmort  imzalı  Ahşap üzeri Yağlıboya, 28x36 cm.  2000'li  yıllarda müzayededen alınmış bir eser.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    İbrahim SAFİ-"Vazoda Çiçekler" Natürmort imzalı Ahşap üzeri Yağlıboya, 28x36 cm. 2000'li yıllarda müzayededen alınmış bir eser.

    TLSold
  • OSMANLI HAT MAKASI-19.yüzyıl, çelik gövdesinin üzeri altın kakma tekniğiyle zengin bitkisel motiflerle bezelidir, 23 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI HAT MAKASI-19.yüzyıl, çelik gövdesinin üzeri altın kakma tekniğiyle zengin bitkisel motiflerle bezelidir, 23 cm.

    TLSold
  • Wladimir Konstanivoch PETROFF- ‘Sultan Ahmet Camii ’ İnterior, 1930 tarihli imzalı Duralit üzeri  Yağlıboya, 50x60 cm. Petroff’un Yurt dışı müzayadelerde satışa çıkan eserlerinden örnekler : 
https://www.bonhams.com/auctions/26404/lot/127/, https://www.christies.com/en/lot/lot-4729129

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Wladimir Konstanivoch PETROFF- ‘Sultan Ahmet Camii ’ İnterior, 1930 tarihli imzalı Duralit üzeri Yağlıboya, 50x60 cm. Petroff’un Yurt dışı müzayadelerde satışa çıkan eserlerinden örnekler : https://www.bonhams.com/auctions/26404/lot/127/, https://www.christies.com/en/lot/lot-4729129

    TLSold
  • GALLé VAZO- “EMİLE GALLÉ” imzalı, ART-NOUVEAU Vazo, yükseklik: 17 cm kaide: 8 cm. Düz dairesel yayvan ve yuvarlak tabanlı, yukarıya doğru genişleyen  gövdesi renkli floral desenli geniş  boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri  renkli  tropik çiçekler ile dekorlu. Kusursuz kondisyonda.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    GALLé VAZO- “EMİLE GALLÉ” imzalı, ART-NOUVEAU Vazo, yükseklik: 17 cm kaide: 8 cm. Düz dairesel yayvan ve yuvarlak tabanlı, yukarıya doğru genişleyen gövdesi renkli floral desenli geniş boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri renkli tropik çiçekler ile dekorlu. Kusursuz kondisyonda.

    TLSold
  • CAMALTI LEVHA -EFELER'   Zeybek Oynayan Efeler tasvirli, 50x64 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    CAMALTI LEVHA -EFELER' Zeybek Oynayan Efeler tasvirli, 50x64 cm.

    TLSold